ColorNed machinebediende Ibrahim: ‘Je moet geconcentreerd blijven’

In de Maart 2021 editie van het magazine BouwPensioen staat veilig werken centraal. Daarvoor werd onze collega Ibrahim Haidar geportretteerd die bij ons als machinebediende werkt.

Ibrahim: “Ik ben 5,5 jaar geleden uit Syrië gevlucht. Ik was daar boekhouder, maar ik had ook ervaring met het soort werk dat ik hier nu doe. De machines in Syrië waren min of meer hetzelfde als waar ik nu mee werk, alleen zijn ze hier moderner. Ik moest dus nog wel het één en ander leren, maar ik hoefde geen extra opleiding te volgen en kreeg meteen een proeftijd van een maand.”

Bekneld

‘Ik draag veiligheidsschoenen, een veiligheidsbril en speciale oordopjes om het gehoor te beschermen. De communicatie met mijn collega’s levert geen problemen op, want ik versta op zich heel goed Nederlands. Alleen spreken is soms een beetje lastig, maar iedereen is gewend aan hoe ik praat en ze verstaan me allemaal.’

De grootste oorzaak van ongevallen is onoplettendheid en concentratieverlies. Dat kun je je niet veroorloven als je met machines werkt. ‘Het is me bij een vorige werkgever een keer gebeurd dat ik met mijn vinger tussen 2 platen aluminium kwam. Dat kwam doordat ik niet goed oplette. Het deed pijn, maar ik heb er verder geen verwonding aan overgehouden.’

Snel beginnen

‘Ik zou het liefst weer boekhouder zijn. Maar dat wordt erg moeilijk: ik moet een 2-jarige opleiding volgen en mijn Nederlands verbeteren. Dat kost veel tijd en energie. Ik heb daarom maar werk gezocht waar ik snel mee kon beginnen, en dat was dit. Het gaat prima en ik vind het leuk.’

ColorNed

Ook werken als ColorNed machinebediende?

Wil je meer horen over ons kozijnendreamteam, onze interne opleidingen of ben je benieuwd naar de vacatures in ons bedrijf. Voor goede collega’s die een deel van het productieproces op zich willen nemen, hebben we altijd plek.

Neem contact op met Carlien van der Vlugt, HR-manager, via telefoonnummer 088-9722212. Solliciteren kan met je cv en motivatie naar werkenbij@colorned.nl t.a.v. Carlien van der Vlugt.