ColorNed is vanaf 2022 een Rookvrij Bedrijf

Met trots kondigen we aan dat kleurfabriek ColorNed per 1 januari 2022 een volledig Rookvrije Werkomgeving is. Onze werknemers roken niet meer  in en rond ons pand.

ColorNed is een Rookvrij Bedrijf

Daarnaast hebben rokende werknemers hulp gekregen om te stoppen met roken. Ook bezoekers vragen wij niet in of rond het bedrijf of op het parkeerterrein te roken. Het nieuwe rookvrij beleid geldt ook voor e-sigaretten en andere varianten. Dat zorgt voor een gezonde, rookvrije werkplek voor ons dreamteam waar ook onze bezoekers, klanten én leveranciers van kunnen profiteren. ColorNed is een Rookvrij Bedrijf draagt op die manier bij aan een Rookvrije Generatie.

Een gezonde werkomgeving

“Wij vinden de gezondheid van onze medewerkers enorm belangrijk. Daarom willen we zorgen dat onze medewerkers zo gezond mogelijk zijn én blijven. “Het is voor ons een weloverwogen keuze om alle collega’s een rookvrije werkplek te kunnen geven”, zegt Carlien van der Vlugt, HR Manager bij ColorNed.

Workshops ‘stoppen met roken’

We hebben ons team workshops ‘stoppen met roken’ aangeboden en daar is goed gebruik van gemaakt! Het komende jaar krijgen deelnemers ondersteuning in hun strijd om het roken op te geven! Het rookvrije beleid geldt overigens ook voor bezoekers, klanten en leveranciers.

Wat er concreet verandert

Onder werktijd wordt niet meer gerookt door onze medewerkers. Ons volledige bedrijfsterrein is rookvrij: de werkplekken op kantoor waren dat al, net als de productiehallen, maar nu geldt dat ook voor het terrein om de fabriek heen inclusief het parkeerterrein en de groenstroken rondom en ook de bedrijfswagens. Het zogenaamde rookhok is maanden geleden al verwijderd. Iedereen is en blijft welkom bij ons, we vragen rokers alleen om binnen minimaal 50 meter van het terrein niet te roken.

Rookvrije Generatie

Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF en het Longfonds.  Zij werken samen vanuit de stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, waarbij ze zich inzetten om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Rookvrij opgroeien dat willen zij vanzelfsprekend maken. “Met ons beleid hopen we een steentje bij te dragen. Rookvrije werknemers zijn namelijk ook rookvrije gezinsleden”, sluit Carlien af.