Met Ligna is kunststof hout

Waarom zou men vandaag de dag nog kiezen voor houten kozijnen? Voor de authentieke uitstraling ervan? Maak dan nu kennis met de nieuwste ontwikkeling in kunststof kozijnenland: LIGNA. LIGNA betekent in het Latijn ‘hout’. En dat is wat het is: hout gemaakt van kunststof.

ColorNed is een folieerbedrijf dat zowel kozijnfabrikanten als profiel-leveranciers bedient en slaat met deze innovatie de spijker op z’n kop. “De zijdeglans vlammende houtnerfstructuur is werkelijk niet te onderscheiden van hout. Ook niet een klein beetje,” volgens eigenaar van ColorNed, Theo van Gorkom.

Met LIGNA folie worden kunststof kozijnen hout

De zijdeglans vlammende houtnerfstructuur van de LIGNA folie is werkelijk niet te onderscheiden van hout.

Vlamstructuur

Theo is trots op het eindresultaat. “Eerder was er ook wel een houtlook structuur, maar dit betrof een systematisch printje dat duidelijk door de computer was vormgegeven. De LIGNA folie is nadrukkelijk niet kunstmatig en met een authentieke vlamstructuur in geen enkel opzicht te onderscheiden van hout. Zeker niet als je er een kozijn van maakt met verdiepte profielen en een HVL-verbinding.”

Authentieke houtuitstraling

CorlorNed maakt de verwachtingen van haar klanten meer dan waar. Zij profiteren namelijk van alle voordelen van kunststof (onderhoudsarm, isolerend, inbraakwerend, duurzaam) én realiseren een authentieke houtuitstraling. Theo legt uit: “Folies zijn sowieso minder milieubelastend dan hout. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien nooit meer geschilderd hoeven te worden.” Het mes snijdt duidelijk aan meerdere kanten, want dankzij de sterke isolatiewaarde van kunststof zal de gasrekening ook nog eens flink dalen.

Oor te luisteren leggen

ColorNed is altijd in beweging en volgt de marktontwikkelingen op de voet. “We staan daarom ook in nauw contact met onze klanten en monitoren continu de marktontwikkelingen. We luisteren naar de wensen van de consument, bezoeken zelf beurzen en voeren gesprekken met de testinstituten en brancheorganisaties om onze kennis voortdurend bij te spijkeren. Doordat we naar de markt luisteren, viel het ons op dat er behoefte was aan kunststof kozijnen met een matte/zijdeglans vlammende houtnerf structuur. Precies om die reden heeft ColorNed LIGNA ontworpen.

Zes trendkleuren

Theo vertelt dat de zes meest voorkomende kleuren in de LIGNA-collectie zijn opgenomen. “Van grachtengroen en crème tot aan zwart, wit, antraciet grijs en staalblauw. Daarbij valt het me op dat wit steeds meer terugkomt. Men wil het allemaal weer wat frisser en strakker. In de projectenmarkt zie ik op dit moment een duidelijke ontwikkeling naar allerlei tinten grijs.” Theo voegt toe: “Het blijft overigens niet bij deze 6 trendkleuren, het pallet wordt razendsnel uitgebreid met alle andere mogelijke kleurenfolies.”

Magazijnfunctie

De markt trekt aan en de klanten vragen om opslag. “Ook dat hebben we direct opgepakt. Inmiddels hebben we een magazijn waar we voorraden voor de klant bewaren.“ Met behulp van orderpicking levert ColorNed de profielen in de volgorde van de zaagmachine aan. “Door naar de markt te luisteren, zijn we in staat snel in te spelen op de wensen van de markt. LIGNA is daar een mooi voorbeeld van. Deze folie is niet meer te onderscheiden van hout en straks hebben we zo’n beetje alle kleuren van de regenboog.”

Meer weten over Ligna?

We hebben onze kleurwaaiers aangepast met de LIGNA folies en deze zijn te bestellen. Wilt u meer weten over ColorNed, wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u een vraag over LIGNA, neemt u dan contact met ons op.